Monday, June 21, 2010

Reede-laagri viimane päev

Kuigi on käes juba esmaspäev, teen mina kokkuvõtet viimasest laagris veedetud päevast. Hommik algas kõigi jaoks pisut hiljem kui tavaliselt. Nimelt oli meil hommikuvõimlemine, millega tegime end soojaks algavaks sportlikuks päevaks.
Järgnes hommikusöök ja see erines eelnevatest, kuna lauas oli päris vaikne. Ei teagi, kas noori oli kurnanud varajane liigutamine või kõik olid kurvad, kuna algas laagri viimane päev. Pärast söömist oli vaba aeg, mõned pakkisid kotte ja teised lõpetasid veel maskide kaunistamist.
Varsti viis Maris läbi iseloomutesti, mis oli päris keerukas ja aeganõudev. Järgmiseks oli Reelika, kes rääkis õigest toitumisest ning Janne, kes rääkis rühiprobleemidest. Mina rääkisin labajalast ja selle treenimisest. Peagi tuli lõunasöök ja pärast seda paljud käisid järve ääres ja ratastega sõitmas. Pärast pausi oli takistusraja läbimine silmad kinni ning vahukommide võistlus. Selle ajal panid Reelika ja Janne orienteerumismänguks vajalikke punkte üles.






Seejärel tekitasime ühe suure ringi ning me avalikustasime oma salasõbra, kellele olime õhtuti kaarte meisterdanud. Igaüks pidi ütlema midagi ka laagri kohta ning tooma välja, mida uut õppis. Meie õnneks jäid kõik laagriga väga rahule ja öeldi ainult positiivseid kommentaare. Järgmine aasta lubati kindlasi osa võtta, kui taoline laager uuesti toimuks.
Pärast laagriliste tänamist toimus orienteerumismäng laagri ümbruskonnas, osa võeti kolme võistkonnaga ja igas võistkonnas oli 4 noort. Toimusid ka lõbusad võistlused kahe võistkonna vahel. Võistkonnad vahetusid pidevalt ja igaüks sai suu magusaks auhindadest, mis anti kätte enne õhtusööki.Mõned stiilinäited ka toimunud võistlustest..
..

Pärast võistlusi viidi rattad bussi ja algas viimane sööming Ohepalus...viimased munasaiad moosi ja kaneeliga.




Peagi oli käes kotid ülevalt alla tassida ja hüvasti jätta kalliks saanud sõpradega. Kindlasti jäi midagi igaühele seda laagrit igavesti meenutama, olgu see siis kaunistatud kipsmask, taaskasutatud taldrik, pildid, kaardid, uued sõbrad või unustamatud mälestused.

Mina tahaks tänada aga kõiki, kes võtsid sellest laagrist osa ja tegid selle selliseks nagu see oli.Ma loodan, et meie ühistegevused ei ole sellega veel kaugeltki lõppenud. Loomulikult tahan tänada ka Marist, Jannet,Helit ja Reelikat, kelleta poleks seda laagrit toimunudki.




Laagri laul on kindlasti Eminem-not afraid, mis on vallutanud laagriliste rate ja facebooki kontod

ja paljusid kummitab mõte "Ma tahan tagasi" .

Saturday, June 19, 2010

Haaran Reelikalt teatepulga ning avalikustan laagri neljanda päeva sisu: "Keskkond ja tarbimine"

Hommik algas linnulaulu, päikese ning meeleoluka ühise hommikusöögiga ja edasi suundusime õue, et teha väikest tagasisideringi, et õppida oma organiseerimise vigadest ning arutlesime, mis võiks olla parem, mida saaks ise teisiti teha. Ilm soosis õues viibimist ning seega tervitas ka Romet Preismann meid juba õuekoosolekul. Ta tutvustas organisatsiooni "Euroopa Noored" alaprogramme (noortealgatus, noortevahetus ja vabatahtlikuks minemine) ja jagas lahkelt oma kogemusi antud teemadel. Meie igathaes oleme väga tänulikud, et selline orgnisatsioon on loodud, sest muidu meid siin hetkel ei oleks :).

Traditsiooniliselt ootas meid lõunapaus, pärast mida suunduti rattamatkale, millel meie, juhtgrupi noored, ei osalenud, sest valmistusime ette järgmiseks päevaks. Kui rahvas tagasi jõudis, näidati meile korjatud lilli/taimi ning räägiti positiivsetest muljetest.

Õhtul haaras ohjad Karmen Mänd - disainist ja taaskasutusest huvituv rätsepaõppur. Karmen asus kohe asja kallale ning juba istusimegi laua taga ning kaunistasime taldrikuid. Kuidas? PVA ja vanade ajakirjade abil. Suure ringi küsimus: mis vahe on uuskasutusel ja taaskasutusel? Meie nüüd teame.  Kõigil olid vabad käed ja välja tuli omanäoline looming. Pärast õhtusööki asusime riideid disainima. Võtsime paaridesse ning saime taas vabad käed lauale laotud riideesemete kasutamisel. Ülesanne oli oma paarilisele mõelda tegelaskuju ning teda tutvustada.


  Pildilt on paar tegelast ka puudu, kurvastuseks.

Kuid, kostüümid seljas - miks mitte alustada oma stiilipeoga?! Mõeldud, tehtud. Ometigi, väikese kostüümivahetusega :).


Nüüd on minu kord ulatada teatepulk reedese päeva kirjeldajale.

Thursday, June 17, 2010

Teine päev
Laagri teisel päeval käisime Sagadis. Sõime kõik koos ühiselt maitsvat hommikusööki ning kell10 võiski sõit alata Sagadi mõisa poole. Seal võttis meid vastu meie giid Urmas Rauba ning meil oli väike ringkäik metsamuuseumis, kus me saime tutvuda huvitavate väljapanekutega ning täita erinevaid töölehti. Pärast seda algas meie piknik, kus sõime kaasa pandud lõunapakikesi. Pärast turgutavat lõunat suundusime Looduskooli, kus võis alata meie supercool orienteerumismäng Sagadi mõisa territooriumil. See osutus lõpuks paljude laagriliste lemmikuks, sest saime tutvuda enda rühmakaaslastega kui ka ühe imeilusa Eesti mõisaga. Looduskooliga lõppes meie väljasõit Sagadisse. Kui jõudsime tagasi laagripaika otsustasid paljud meist ennast kosutada magusa uinakuga. Õhtul sõime ühiselt pika laua taga õhtusööki ning hiljem kaunistasime enda kipsmaske. Siis rääkisime juttu, mängisime sildimängu, maffiat ja äraarvamise mängu ning oligi aeg minna magama.



Kolmas päev
Kolmandaks päevaks oli meil planeeritud teatripäev, mida viis läbi Siret Paju, kes oli kohale tulnud pealinnast. Alguses tegime erinevaid nimemänge ja liikumisülesandeid. Mängisime erienvaid mänge(skulptor-mass, peeglimäng), rääkisime keskkonnast, tegime plakati aastast 2100 ning kõige lõpuks esitasime väikseid sketše seoses aastaga 2100. Nii minu kui ka paljude teiste arvates olid need väikesed näitemängud teatripäeva parimaks osaks, sest meie noorte mõttelend on piiritu. Õhtul toimus meil ühine grillpidu. Sõime vorste ja salatit ning õhtu krooniks oli kohupiimakringel. Pärast poole tegime ohtralt kirju enda salasõpradele ning paljud tüdrukud ja poisid said enda voodi kohale unistuste mehe/naise pildi. Selleks õhtuks olid kõik juba suurteks sõpradeks jäänud ning astuti üle ka meie öörahu reeglist ning maja jäi vaikseks üpriski hilja, sest kõigil oli nii paljust rääkida.


Olgu, tegelikult on juba neljaski päev poole peal aga sellest rääkimise jätan ma kellegi teise hoolde..


Hoidkem üksteist!




Masel tov!

.

Monday, June 14, 2010

Esimene päev.

Tere, tere.

Meie esimene projektipäev on kohe kohe õhtusse veeremas ning tuleb tunnistada, et asi on hoo sisse saanud ja enam ei tundugi kogu järgnev hirmutav.

Hommikul startisime kooli eest kell 9. Ainult tüdrukud olid bussi peal, kuna poisid (Egert, Robert ja Siim) olid säärased spordipoisid, et väntasid omal jõul Ohepalusse. Jõudsime laagrikohta veidi enne Vinni perekodu lapsi ja saime siinsed olud ja toad üle vaadatud. Toad on meil ilusad- kolmesed, kahesed ja neljased ruumid. Kadrina poisid on eraldi väikeses majas, meie nö. põhimajas.

Alguses tegime tutvumismänge, üsna ruttu said kõigi nimed selgeks, kuigi alguses tundus see päris kestev õpe olevat.

Pärast lõunasööki hakkasime kipsmaske tegema. Tõmbasime loosiga omale paarilise ja tegime üksteisele paaris maske. Maskide all sai nii mõnigi enda päeva kõige vaiksemaid hetki veeta, kuna rääkida siis ei saanud ja hingamine toimus väikese augu kaudu ninal. Pärast ütlesid paljud, et see oli väga tore ja eriti mõnus oli seal pikutada, niiet mõnigi jõudis vist kosutavale unemaale.

Vabal ajal mängiti kaarte ja käisime rattaga sõitmas. Enne õhtusööki meisterdasime valmis laagri 'lipu', mis oli pigem nagu suur laagri moto- "Võrdsus on sõpruse hing".

Õhtusöök oli meil väga rikkalik, kui olime oma põhitoidu ära söönud, siis tuli üllatuslikult välja, et magustoiduks olid ka veel pannkoogid moosiga. Aga siiski, söömine on ainus töö mis toidab,
eega mahtus viimnegi kui koogitükk vatsakesse.

Peagi saabusid ka meie mehise tantsupeo poisid Robert ning Siim ja nad said ka siin natuke meisterdada ning viisime nad kähku meie tegemistega kurssi. Triinu ja Janne mängisid kitarri ning need kes oskasid, laulsid rõõmsalt kaasa. "Maasika Klaarika" oli vist põhilaul ja "Tuulevaiksel ööl" ka.


Just lõpetasime väikeste päevakokkuvõtetega, niiet igaüks kes tahtis võis sõna võtta. Kõik oli rahul asjade käiguga ja oldi rõõmsad, et inimesed on hakanud üksteisega nii hästi läbi saama. Meil oli täna ka sünnipäevalaps Eero. Lõunal meisterdasime talle salaja kaardi ja kirjutasime kõik oma nimed tema õnnitlustele alla ja nüüd võtsime ikka pisikese laulu ka üles, kuna kõigil olid kitarriõhtust hääled lahti lauldud.

Praegu on meil tegelikult aga öörahu juba.

HEAD ÖÖD!!!


(pilt on lambi google pilt, me küll siis klõpsime igast üritusest kaadreid teha, kuid meil pole juhet ja neid näete järgmine nädal:)

Monday, June 7, 2010

Nädala pärast oleme juba laagris, mida võib pidada meie projekti tipphetkeks, vähemalt minu arvates. Oleme laagrit juba päris paljudele Kadrina noortele reklaaminud ning on ka üpris palju huvilisi, kuid 14.juunil näeme täpsemalt, kes kohale tulevad.


Vahepeal on toimunud juba meie esimene ühine koosviibimine. Ma usun, et kõigil on sellest soojast kevadõhtust ainult head mälestused. Tegime koos süüa ja vaatasime televiisorist kohaliku korvpalli meeskonna finaalmängu. Jagasim
e ennast tiimideks- üks tiim tegi salatit ning teine tiim tegi koogi. Koostöö laabus hästi ning meie ühiselt valmistatud toit sai palju kiidusõnu. Arvan, et lahkudes mõlkusid paljude peas mõtted meie ühisest laagrist, sest meie esimene koos läbiviidud üritus õnnestus ilma suurte viperusteta ning palju räägitud suhtelmisbarjäär meie vahel põhimõtteliselt puudus.


Lisan ka mõned pildid meie külaskäigust Vinni perekodusse.